Camilla Genee

Camilla Genee

Foto: Alex Schröder

Mijn naam is Camilla Genee (1996) en op 6 jarige leeftijd ben ik begonnen met vioollessen bij Nina Foley in Dwingeloo. Na een aantal jaar met plezier te hebben gespeeld heb ik op mijn 10e de overstap gemaakt naar Sylvia van der Grinten. Bij deze docente doorliep ik, naast mijn VWO, de Jong Talent Klas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Nu ben ik eerste jaars student aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ik studeer bij Ilona Sie Dhian Ho.

Ik heb in verscheidene orkesten gespeeld. Zo heb ik onder andere het Britten Jeugd Strijkorkest in 2010 versterkt tijdens de uitvoering van het werk van Johannes van Bree voor vier strijkkwartetten. Vanaf 2011 tot medio 2014 heb ik met veel plezier in het JeugdOrkest Nederland gespeeld bij de eerste violen.
In oktober 2015 heb ik het strijkensemble La Tempesta versterkt bij een concerttournee in Duitsland en sinds dit schooljaar speel ik mee met Orkest Morgenstond. Dit orkest is opgericht door mijn docente.

Ik hou veel van kamermuziek. Doordat ik al van jongs af aan met mijn moeder Carmen Keijser (pianiste) speel, weet ik hoeveel plezier je krijgt en kunt geven door samen muziek te maken. Ik heb daarom meteen bij het begin van mijn studie met andere studenten van het Haagse Conservatorium een pianokwintet en ook een strijkkwartet gevormd. Bij mijn mede-studenten herken ik het plezier in het samenspel.

Naast het spelen in orkesten en kamermuziek-ensembles, en de concerten die ik nog steeds geef samen met mijn moeder, treed ik ook solistisch op. Zo heb ik in 2013 als soliste samen met het ArtEZ Strijkensemble mogen spelen bij een uitvoering van de Lente van Vivaldi. In 2014 heb ik solistisch opgetreden met het Drents Jeugd Orkest tijdens hun jubileumconcert in de Nieuwe Kolk van Assen. Ook met het AMDG Orkest heb ik als soliste opgetreden.

Ik heb aan diverse concoursen meegedaan, zoals het Prinses Christina Concours, het Britten Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Tijdens het Brittenconcours in 2012 heb ik een aanmoedigingsprijs gewonnen en tijdens het Prinses Christina Concours Oost heb ik een 2e prijs en de extra Gaudeamus-prijs voor een bijzondere vertolking van een hedendaagse compositie gewonnen. Onder andere dankzij deze concoursen het ik de kans gehad om erg leerzame masterclasses te mogen volgen bij Maria Paula Majoor en Piotr Tarcholik.

Op dit moment bespeel ik een Duitse viool van Eugene Wahl jr. uit 1936.